Trópusi betegségek, állatok és veszélyek (1. rész)

Szúnyogok
​Európában hozzászoktunk egy bizonyos biztonsághoz, a természettől eltávolodva, derékszögű házaink fala védelmében élünk. Vad állatok talán a galamb ami városainkba velünk él és sokunknak már egy szarvas az erdő szélén is ritka látvány, de a róka aki épp előled menekül már biztosan szenzáció.
​Sumbán és megannyi szegletén a bolygónknak, ahol még nem vettük át teljesen az élőhelyüket a vad élővilágnak, még otthont nyújt olyan fajoknak amik veszélyesek is lehetnek, ha a megfelelő tiszteletet nem adjuk nekik meg, illetve felelőtlenül viselkedünk.
​Nagyon sokan kerestek meg minket az itteni élővilág és annak veszélyeiről érdeklődve, amit teljesen megértünk, mivel otthonról, főleg, ha valaki még nem járt trópusi szigeten, nehéz elképzelni. Ezért jött létre ez a blogsorozat, hogy segítsünk nektek tisztábban látni, mire is kell figyelni a természettel kapcsolatban, ha Sumbára érkeztek
​Míg otthon télen hozzászoktunk, hogy jön az influenzaszezon, ez ellen mindenki a saját bevett szokásával védekezik, és legtöbben tudjuk milyen átesni rajta. Addig a trópusokon más néven futnak azok a betegségek amikre oda kell figyelnünk, és mivel ismeretlenek számunkra otthon, ezért érthetó, hogy nagyobb félelmet táplál az ide utazókba veszélyük. Legtöbb esetben joggal, mivel nyugati szervezetünk bizonyos esetekben kevésbé ellenáló az itteni bajokkal szemben. 
​Teljes védelem természetesen itt sem lehetséges, és erre a legveszélyesebb állatunk a listán a legjobb példa: ​ 

Szúnyogok: ​ ​Szenzációhajhász cikkek legtöbbszőr kikerülik ezeket az apró vérszívókat, mennyivel izgalmasabb egy krokodiltól, egy egzotikus mérgeskígyótól félnünk, amiket otthon csak az állatkertek zárjai mögött nézegethetünk, igaz? Pedig a legtöbb áldozatot ezek a kis lények szedik. És legyen bármennyire körültekintő az ember, hacsak nem hermetikusan elzárja magát, az ember a világtól, egy szúnyogcsípés akár úgy is megtörténik, hogy észre sem vesszük. Malária, Dengue láz... mind nekik köszönhető. Hosszú, akár több éves lefolyású betegségek is lehetnek ezek, amikről Zoli sajnos saját tapasztalatait osztja meg az alábbi vidójában:  ​ 
 

Az egyetlen dolog amit tehetünk, az az, hogy a szúnyogcsípéseket megpróbáljuk elkerülni, erre alább pár tippünk: ​

Szúnyogriasztó krémek, test sprék minden kis üzletben elérhetőek, elég hatásosak is, de rendszeres használatánál, főleg az érzékeny bőrüeknek érdemes figyelni. ​

Szunyogírtó sprék: Mi alapvetően kerüljük, igaz lehet kapni mindenütt, és való igaz, hogy hatásos, de mi szemünkben rengeteg hulladékot termel, illetve valójában egy idegméreg... de persze bizonyos esetekben mi is kénytelenek vagyunk alkalmazni. Emiatt kidolgozás alatt van egy környezettudatosabb szúnyogírtási szolgáltatásunk is - már ha állatok vegyszeres írtását lehet környezettudatosnak nevezni - ahol  legalább a hulladék keletkezését minimalizálni tudjuk.

Növényzet: Ami már mindenképpen nevezhető környezetbarátnak, az az, hogy olyan növényeket ültetünk, tartunk melyek illatát a szúnyogok kevésbé kedvelik, ilyen többek között a citromfű is, mely nem utolsó sorban egy nagyon izgalmas fűszernövény amit mi is rendszeresen használunk. Nem utolsósorban látványos is ezért mi a járda mellett végig, és a közterületeken több helyen citromfüvet ültettünk

Baldahin

​Legjobban álmunkban vagyunk kiszolgáltatva a szúnyogcsípésnek. Az mellett, hogy a baldahin egy nagyon izgalmas lakáskiegészítő, nagyon jó védelmet nyújt a szúnyogok ellen is.
​Házainkba egy saját "Lebegő baldahint" fejlesztettünk ki, melyet a webshoppunkban meg is vásárolhatsz.

Tovább a termékhez

​Jöhet a kérdés, hogy akkor a baldahinnel magunkra zárjuk a szúnyogokat? Ami való igaz, viszont így könnyebb dolgunk van egy elektromos rovarcsapóval pár mozdulattal átvenni az uralmat az ágyunk légterén. Az azon kívül rekett szúnyogok pedig legfeljebb halk zümmögéssel fognak minket zavarni álmunkban. 

​Egy másik hasznos tipp a szúnyogok ellen, azoknak akiket nem zavar álmában a légkeringés és zaj, hogy alapjáraton magunkra irányítjuk a ventillátort, ami testszagunkat elkeringeti körülöttünk, így a szúnyogok számára kevésbé leszünk kívánatos csemege. Több ventillátort is találtok a Műszaki cikkek kategóriában a BCM webáruházban.

​Emelett természetesen az általános UV lámpás repülő rovarirtás is hasznos tud lenni, de leghatásosabb, ha több megelőzési módot kombinálva védekezünk a szúnyogcsípés ellen.


Megrendelés és Beszerzés menete
avagy hogyan kerülnek a termékek Sumbára