Megrendelés és Beszerzés menete

avagy hogyan kerülnek a termékek Sumbára

​Sumbán jelenleg nagyon kevés üzlet található, olyan pedig ami európai igényeinket kielégítené az nem létezik. Ezért a legtöbb építési anyagot, szerszámot, berendezési tárgyat, műszaki cikkeket más és más szigetekről kell beszereznünk, mely beszerzés hosszadalmas és gyakran kiszámíthatatlan folyamat tud lenni.​ Azért hoztuk létre ezt a Webáruházat, hogy az alapvető kiegészítők beszerzésével járó terheket levegyük befektetőink válláról.

​Sumbához legközelebbi kereskedelmi csomópont Bali, ahol a legtöbb termék beszerezhető. Viszont ipari mennyiségért és minőségért legtöbb esetben Surabayáig vagy Jakartáig kell mennünk, ahol több gyárral, nagykereskedéssel tartjuk közvetlen a kapcsolatot akik rendszeresen szállítanak nekünk. 

​Beszerzés menete a mi oldalunkról így néz ki:

​Először történik az igény felmérése, kereskedők felkutatása, termékek kiválasztása, ajánlatkérések.
​Majd a termékek megrendelése, mely a legtöbb esetben legalább 50% előleg megfizetésével lehetséges.


Várakozás 1.

​Hetek hónapok tellhetnek el bizonyos esetekben míg a termékek megérkeznek a nagykereskedésbe, megtörténik a legyártásuk. Ha szállíthatóvá vállnak akkor a termékekről megkapjuk a képeket, és a a fennmaradó összegről a számlát.
Bali: Miután rendeztük a számlánk, csak azt követően veheti fel a szállítmányozónk a termékeket, ő egy raktárba viszi és előkészíti a szigetközi szállításra, ahonnan kb 2 hetente indul Sumbára. (teherautóval, komppal)
Surabaya, Jakarta: Hasonlóan, mint bali, viszont teljes 20 lábas konténerrel, hajóval történik a szállítás ezért csak nagyobb mennyiségeket indítunk meg onnan, emiatt több beszállítótól egyszerre függ, hogy mikor lesz indítható a konténer.

Várakozás 2.

​​Várakozás amíg a konténer, autó elindul, időjárás, ünnepek, hajó telítettsége, kompra jegyek megléte, és még sok egyébb csillag kell, hogy együtt álljék ahhoz, hogy a (a már kifizetett) termékek útnak induljanak.
​Várakozás, míg az autó, hajó megérkezik Sumbára. Ami Baliról ideális esetben 2-3 nap, de volt már rá példa, hogy időjárás miatt az autónk Lombokon ragadt napokra, majd nem kapott jegyet a kompra, mely szintén csak pár naponta közlekedik... így hamar lesz a 2-3 napból akár 2-3 hét (vagy több)

Átvétel Sumbán

​Baliról érkezett termékek, közvetlen a Resortba kerülnek leszállításra a Surabaya illetve Jakartai konténerek esetében még konténerszállító teherautót kell szervezni ami a Resorthoz elhozza a rendelt árut... 
...vagy legalább, valami hasonlót, vagy legalább pár alkatrészét... erről Zoli videóiban már több ízben beszélt, de ha még nem találkoztál volna erről szóló videóval, akkor az alábbi linken találsz egyet:

Érkeznek a bútorok (Facebook video)

​Amint látjátok ez az egész folyamat hosszadalmas és idő tekintetében nehezen kiszámolható. Rengeteg szervezést igényel és nagyban függünk a beszállítóktól, szállítmányozótol is.

​Ezek miatt pár fontosabb szabályt kellett meghoznunk:

​Csak és kizárólag olyan beszállítókkal dolgozunk akikkel már több ízben sikeresen együtt működtünk, mivel a bizalom egy nagyon fontos része ennek a képletnek. Bizalom abban, hogy a megfelelő minőségben a megfelelő termékek kerülnek leszállításra. Bizonyos esetekben nem a legkedvezőbb ajánlat amit el kell fogadnunk, de mi már megfizettük azokat a tanulópénzeket amik miatt végül egy egy beszállító mellett tettük le a voksunkat.

​Mivel a megrendelések megindítása már az elején tőkét igényel, ezért amennyiben másnak rendelünk, csak és kizárólag abban az esetben tesszük azt amennyiben a termékek és az azokat súlytó kalkulált szállítási költségeket számunkra a megrendelő már megtérítette. 
Sajnos több ízben negatív tapasztalataink voltak, hogy egy egy megrendelőnk a folyamat közben lép vissza a megrendelésétől fizetés nélkül. Ebben az esetben mi a folyamatot visszafordítani már nem tudjuk és a költségek minket terhelnek.

​Röviden a fenti két pont: Csak előre fizetést követően, csak és kizárólag a ismert beszállítóinktól rendelünk termékeket bárkinek.

​Ugye az is látható, hogy ezt a folyamatot, mely akár egyszerre 10-30 beszállítóval való szervezést is igényel, egy-egy termék miatt nem tudjuk megindítani, ezért a megrendeléseket az alábbi módon tudjuk fogadni, kezelni:

​2-3 havonta, csokorban, egyszerre adjuk le a megrendeléseket, mely rendelések időpontjáról, a rendelések leadásának határidejérőla Webáruház oldalon informálódhatsz.

​A megrendelt termékeitek érkezést követően, ledobozolva azonnal a házatokba kerülnek! Mi nem rendelkezünk kellő raktárkapacitással, ahhoz, hogy biztonságos körülmények között tároljuk a termékeiteket. Ezért is áll módunkban a megrendeléseket kizárólag szerkezetkész állapotot elért házak esetén feldolgoznunk. 

​​Amennyiben a kulcsrakész berendezési szolgáltatást is kéred tőlünk, abban az esetben mi elvégezzük helyetted 

  • a termékek, bútorok összeszerelését és a konzultációban megegyezettek szerinti elhelyezését
  • műszaki cikkek installálását
  • Ezen felül konzultációk keretében segítünk neked a termékek kiválasztásában is!

​Így amennyiben időben megrendeled a termékeket érkezésed pillanatában azonnal élvezheted a házad komfortját és nem kell időt töltened a ház berendezésével, hanem egyből indulhatsz felfedezni Sumbát ♡

Kérem a kulcsrakész berendezést!

Figyelem!
Csak azon befektetőink berendezésre vonatkozó megrendelését áll módunkban feldolgozni, akiknél könyvelésünk elmaradást nem mutat. 
Ezalatt értjük: a házaik legalább szerkezetkész állapotban rendezve vannak és a webshopban leadott rendelésük is fizetve van.

Köszönjük megértéseteket

Tokopédia, avagy az indonéz "Amazon"
ONLINE SHOPPING SUMBÁN